Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Guadeloupe - romantický dvojostrov

Guadeloupe je romantický dvojostrov, který uchvátí návštěvníka vodami Karibského moře, pestrobarevným podmořským světem, členitým vnitrozemím s bujnou tropickou vegetací či majestátním činným vulkánem La Soufriére.

Ostrovy Basse Terre a Grande Terre jsou odděleny říčkou Salée a vytváří svým zajímavým tvarem představu motýla.

Na východním ostrově Grande Terre se nachází letiště, nedaleko nejrušnějšího města Pointe á Pitre. Ostrov má rovinatý charakter, je zde většina hotelů. Nejhezčí pláže najdete u střediska Gosier a St. Francois či St. Anne. Na západním ostrově Basse Terre leží stejnojmenné hlavní město. Ostrov je hornatý s deštnými lesy. Díky hornatým úbočím je zde více srážek a výrazně více zeleně než na hlavním ostrově Grande Terre. I zde panuje všudypřítomný vliv Francie, můžete ochutnat kreolské speciality, místní rum či dary moře. Můžete se koupat na romantických plážích či poznávat přírodní krásy ostrovů s několika vodopády či velmi hezkou botanickou zahradou.

Pointe-á-Pitre je nepsaným centrem ostrova. Je největším a nejživějším místem Guadeloupu a zároveň jeho hospodářským centrem. Oproti oficiálnímu hlavnímu městu Basse Terre se nachází na druhé části ostrova - tedy na ostrově Grand Terre. Přestože město není turisty nejvyhledávanějším místem ostrova, všichni jím alespoň projedou. Pokud se chystáte na Guadeloupe lodí, je dosti pravděpodobné, že přistanete právě v tomto největším místním přístavu s neopakovatelnou koloniální atmosférou.

Route de la Traversée je největší a nejvýznamnější silnicí na ostrově. Spojuje totiž obě části ostrova. Pokud se tedy z Basse Terre budete chtít dostat na Grand Terre nebo opačně, musíte přes kanál Riviére Salée právě po Route de la Traversée. Silnice zároveň pokračuje na ostrově Basse Terre, kde ho celý protíná a tvoří tak i cestu napříč Národním parkem.

Tento národní park je obrovskou chloubou ostrova. Rozkládá se na 17 300 hektarech části Basse Terre a je jedním z nejkrásnějších a nejlépe střežených tropických lesů v Malých Antilách. Můžete tu najít více než 300 rozmanitých druhů stromů, keřů a rostlin.

Z několika základen, které na celém území najdete, se můžete vydat na různé výlety.

Kromě celostátních svátků se tu koná řada tradičních oslav. Jednou z nejvýznamnějších a také největších je karneval, který po celém ostrově oslavuje řada obyvatel. Koná se během tradičního týdenního období nazývaného Mardi Gras a vrcholí na Popeleční středu. Guadeloupský karneval je tradičním karibským karnevalem, který je oslavou svobody, hudby, radosti, dobrého jídla a tance. Během tohoto týdne procházejí ulicemi města průvody obyvatel v tradičních barevných maskách a kostýmech. Slaví se za zvuků místní hudby.

Guadeloupe je úžasný právě proto, že se na jeho území můžete vypravit takřka kdykoliv. Zdejší klima je mírné a tropické a průměrné teploty se celoročně pohybují okolo 24°C. Díky pasátům, které ochlazují tropický vzduch, je tu velmi příjemně, i když teplo. Zdejší vzduch je velmi svěží. Výjimkou mohou být jen některé výše položené oblasti tropických lesů, kde je velmi teplo, ale také nesmírně vlhko a dusno. Co pro vaši cestu bude asi podstatnější, jsou období sucha a dešťů, která se tu pravidelně střídají. Nelze říci, že by deštivá období nebyla vhodná pro dovolenou, ale obecně platí, že v období od července do listopadu je počet deštivých dnů vyšší, než v jiných měsících.

Tipy na výlety
Výlet na sever Basse Terre s plavbou na lodi Nautilus dovede návštěvníky za rozmanitostmi ostrova jako je například rumová destilérie s ochutnávkou rumu. Cesta vede deštným lesem k pobřeží k vodopádům Cacsade aux Ecrevisses. Dále vede cesta podél pobřeží do přírodní rezervace Pigeon Island do střediska kapitána Cousteau, kde se návštěvníci nalodí na Nautilus s proskleným dnem, kde se nabízí pozorování podmořského světa s možností šnorchlování.

Výlet katamaránem na ostrov Marie-Galante – ostrov byl objeven Kryštofem Kolumbem 3. 11. 1493 a byl pojmenován podle jeho vlajkové lodi. Na ostrově čeká návštěvníky prohlídka Grand Bourgu s místním trhem a exkurze v rumové destilerii spojená s ochutnávkou rumu, kreolský oběd ve zdejší restauraci a projížďka na kánoích po řece Vieux Fort s bohatou flórou a mangrovníky.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 3 149 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko